روش صحیح آبیاری گیاهان خانگی

بسمه تعالی

 

در کشاورزی، باغ داری، گلخانه، صیفی کاری و حتی گیاهان آپارتمانی از مهم ترین بخش های قابل اهمیت نحوه ی آبیاری و مقدار آبیاری می باشد که در ادامه به این دو امر مهم می پردازیم.

امروزه در کشور ما ایران با مشکلات عدیده ای نظیر کم بود آب و از بین رفتن منابع آبی زیر زمینی مواجه هستیم؛ لازم به ذکر است حتی اگر شما در منطقه ای زندگی می کنید که با مشکل کمبود آب مواجه نیستید باید در نظر داشته باشید منطقه هایی که الان با مشکل کمبود آب دست و پنجه نرم می کنند از ابتدا با این مشکل مواجه نبوده اند و با زدن چاه های بیش از حد و استفاده بی رویه از چاه ها؛ حال دچار این بحران شده اند و بعضاً در بعضی از مناطق باغ ها از بین رفته اند و به منطقه ای خشک و بی آب و علف تبدیل شده اند؛ با این توضیحات حتماً از اصول آبیاری استفاده نمایید تا منطقه شما هم دچار کمبود آب نشود و اگر هم با کم بود آب مواجه هستید با استفاده از آبیاری های مکانیزه و مدرن امروزی می توانید با این بحران مبارزه کنید.

نکته حائز اهمیت برای مناطقی که دچار کم آبی شده اند این است که خاک به سمت شوری می رود که برای این مورد هم کود معدنی کشت و کار برتر تدابیر و تحقیقاتی انجام داده است (که در مقاله ای دیگر به آن می پردازیم) تا با بحران شوری خاک هم مبارزه و در نهایت مشکل بهبود بخشیده شود.

آبیاری در منزل برای گیاهان آپارتمانی در گلدان:

Giahe_Choobine_Ba_Arm_resize_250

               تصویر شماره: 01

Giahe_Avandi_Ba_Arm_resize_250

              تصویر شماره: 02                          

ابتدا باید بدانیم که ساقه گیاهان چه چوبینه باشند مثل بن سای و.. (تصویر شماره:  1) و چه آوندی مثل حسن یوسف و.. (تصویر شماره:  2) و حتی کاکتوس ها؛  نباید آب به ساقه برخوردی داشته باشد و باعث خیسی ساقه شود زیرا باعث پوسیدگی ساقه و بیماری برای ساقه می شوند. (که در مقاله ای دیگر در خصوص بیماری های گیاهان توضیح می دهیم.)

برای این که این مشکل را بر طرف کنیم از روش آبیاری دو تشتکی (مطابق تصویر شماره: 3 و 4) در گلدان استفاده می نماییم.

Goldan_2_Tashtaki_Ba_Arm_Felesh_1_2_300pxتصویر شماره: 03

همان طور که در تصویر شماره:  3 و تصویر شماره:  4 مشاهده میکنید؛ ساقه گیاه درست در وسط گلدان قرار گرفته است و خاک گلدان به دو قسمت تقسیم شده است، که در شماره 4 با سنگ چین سفید شماره 3 با فلش شماره 1 و شماره 2 نمایش داده شده است؛ فلش شماره 1 محلی است که شما باید آبیاری را انجام دهید و دقت داشته باشید که هر 4 طرف گلدان (دور تا رور گلدان) آبیاری شود زیرا گیاهان شامل دو ریشه هستند؛ قائم، که به صورت مستقیم به سمت پایین می رود و مویینه که دور تا دور گلدان قرار می گیرد تا مواد مغذی و آب را برای گیاه جذب نماید ؛  فلش شماره 2 محل قرار گیری ساقه است و شما نباید آبیاری نمایید.

لازم به ذکر است؛ دقت نمایید تا آب از زیر گلدان شما خارج نشود تا آبشویی صورت گیرد؛ آبشویی به معنی از بین رفت عناصر و مواد مغذی به وسیله آب دهی زیاد به حدی که از گلدان خارج شود را آبشویی می گویند.

آبیاری درختان، فضای سبز و گل های داخل باغچه یا حیاط:

برای آبیاری درختان و گل های داخل حیاط یا باغچه ی خود باید از روش دو تشتکی که در بالا کامل توضیح داده شده است استفاده نمایید.

Kaktoos_2_Tashtaki_350px                                                                                       تصویر شماره:04